30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i aktsial kaheksa aasta suurim kukkumine

Eilse lausmüügi käigus kukkus Apple’i aktsia hind 18 protsenti 16 kuu madalaimale tasemele, sest investorid kardavad, et jahtuv majandus mõjutab tugevalt kultusfirma majandustulemusi.

Möödunud aasta parima tehnoloogiasektori aktsia kukkus 18 protsenti 105,26 dollarini, mis on selle suurim kukkumine alates 2000. aasta 29. septembrist. Sel aastal on iPhone’i, iPodi ja Macitosh arvutite tootja aktsia kukkunud 47 protsenti.

Hiigelkukkumise panid veerema kaks analüütikut, Morgan Stanley analüütik Kathryn Huberty ning Royal Bank of Canada analüütik Mike Abramsky, kes alandasid aktsia soovitust ning hinnasihti. Mõlema analüütiku arvates liigub Apple’i aktsia hind edaspidi koos üldise turuga.

Huberty alandas aktsia hinansihi varasemalt 178 dollarilt 115 USDni, Abramsky 200 dollarilt 140 USDni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755