6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEC uurib valeteadet Steve Jobsi südameataki kohta

USA väärtpaberituru järelvalveorgan (SEC) uurib, kas valeteade Apple’i asutaja ja tegevjuhi Steve Jobsi südameataki kohta polnud mitte katse manipuleerida ettevõtte aktsia hinnaga.

Apple’i uudiseid ja kuulujutte vahendav portaal AppleInsider kirjutab, et telekanali CNN ühe ajakirjaniku koduleheküljel ilmus reedel lühikeseks ajaks teade, kus kinnitati, et Jobs viidi kohalikku kiirabiruumi, sest tal oli tugev südameatakk. Apple’i pressiesindaja lükkas kuuldused ümber väites, et „see pole tõsi”.

Jobsi tervise küsimus on muutunud tähelepanu keskmesse pärast seda, kui sai teatavaks, et ta põdes kõhunäärmevähki, mis 2004. aastal operatsiooni käigus eemaldati. Sel suvel on tema tervis muutunud taas aktuaalseks, sest viimasel ajal on Jobsi märgatavalt kõhnunud.

Kuu aega tagasi vihjas Jobs telekanalile CNBC, et eriti teravalt on tema tervisele tähelepanu keskendanud paljud riskifondid, kes on panustanud Apple’i aktsia hinna lühiajalisele langusele.

Apple’i aktsia hind kukkus reedel 3,03 protsenti 97,07 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755