9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: IBM üllatas heade tulemustega

Eile pärast USA börside sulgemist teatas tehnoloogiagigant IBM oodatud suuremast kasumist ning kinnitas, et suudab aastaprognoosi täita.

Nüüdseks teenindusettevõtteks kujunenud IBM teatas, et kasvatas eelmise kvartali kasumit 20 protsendi võrra 2,8 miljardi dollarini ehk 2,05 dollarini aktsia kohta. Analüütikud ootavad kasumiks Bloombergi andmetel 2,01, Thompson Reutersi andmetel aga 2,02 dollarit aktsia kohta. Kontserni käive kasvas viis protsenti 25,3 miljardi dollarini.

Tegemisist oli esialgsete tulemistega, sest ettevõte üritas ilmselt võtta maha hirmud, et globaalne finantskriis võib ettevõtte tulusid kahandada oodatust enam. IBMi aktsia hind, mis ametliku kauplemise ajal kukkus 5,3 protsenti 90,55 dollarini, tegi järelkauplemisel kaotuse tasa ning kerkis 5,85 protsenti 95,90 dollarini.

Lõplikud kolmanda kvartali tulemused avaldab IBM 16. oktoobril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755