21. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Potitaim teeb iga päev oma blogisse postitusi

Jaapani kohvikus kasvav taim läkitab iga päev oma blogisse uusi postitusi, tegu on maailma esimese blogiva taimega.

Midori-san elab ühe Jaapani kohviku nurgas ning taime lehtede külge kinnitatud sensorid võimaldavad taimel teha iga päev uusi postitusi, kirjutas The Telegraph.

Sensorid mõõdavad taimelehtedes liikuvaid signaale ning andmeid kombineeritakse ilma- ja temperatuuriandmetega, millest arvutialgoritm paneb kokku meeleoluka sissekande.

Näiteks kirjutab Tokyo lähedal Kamakura kohvikus asuv taim: „Täna oli päikesepaisteline päev ja mul oli mõnus päikese käes olla.“

Hiljutisem sissekande oli aga napisõnalisem: „Täna oli pilves ja külm.“

Keio ülikooli teadlane Satoshi Kuribayashi sõnul on ettevõtmise idee anda aimu, mis toimub taimede varjatud maailmas. Tema sõnul on huvitav teada nii seda, mida taimed tunnevad, kui ka seda, kuidas taimed reageerivad asjadele, mis on meile nähtamatud.

Blogijaid arvatakse maailmas olema sadu miljoneid ning möödunud aastal tehtud uuringu järgi on jaapanikeelseid blogisid maailmas palju rohkem kui hiina või inglise keeles kirjutatuid.

Vaata videot!

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755