22. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple on tõusnud kolmandaks mobiiltelefonide tootjaks maailmas

Apple müüs eelmises kvartalis 6,9 miljonit mobiiltelefoni iPhone ning on käibe arvestuses tõusnud Nokia ja Samsungi järel kolmandaks mobiiltelefonide tootjaks, kinnitas ettevõtte juht ja asutaja Steve Jobs.

Eile hilisõhtul eelmise kvartali majandustulemusi kommenteerides lausus ta, et sellega on nad möödunud Põhja-Ameerika tuntuimast nutitelefonide tootjast Research in Motion (RIM), kes tarnis klientidele 6,1 miljonit telefoni. „RIM on hea ettevõte, mis teeb häid tooteid mistõttu on üllatav, et me suudame neist rohkem müüa ainult 15 kuud pärast turule tulekut,“ kinnitas ta.

„Nokia on selgelt 12,7 miljardi dollariga number üks. Samsung on 5,9 miljardi dollariga number kaks . Apple on number kolm 4,6 miljardi dollariga, Sony Ericsson on number neli 4,2 miljardiga. LG number viis 3,4 miljardi dollariga, Motorola number kuus 3,2 miljardiga ning RIM number seitse 2,1 miljardiga. Üsna muljetavaldav,“ vahendas Jobsi sõnu Apple’e uudiseid ja kuulujutte edastav portaal AppleInsider

Jobsi kinnitusel laetakse täna alla 200 miljones iPhone’i tarkvaraprogramm.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755