30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järsu languse pluss - see niidab konkurendid jalust

Datagate OÜ tegevjuht Natalja Ivanova rääkis tänasel Äripäeva venekeelsel konverentsil "Edu võti 2009", et majanduse järsk halvenemine on hea - siis kaovad konkurendid turult.

Ivanova rääkis, milliseid samme tuleks kaubandusettevõtte päästmiseks astuda. "Kui läheb väga järsku halvaks, siis saab edasi vaid paremaks minna, sest konkurendid kaovad turult. Valmistume teravaks võitluseks, võitluseks ellujäämise nimel," sõnas ta.

Müügi tõhustamise kõrval tuleb kriitilise pilguga üle vaadata n-ö majapidamiskulud. Siia käivad kõik, millega ettevõte kokku puutub, alates kommunaalteenustest ja transpordist ning lõpetades kuludega tööjõule.

"Püüame töötajate palga seada sõltuvusse käibest, sest koondamine on kallis. Kas see on ilus või mitte, aga peame ütlema, et nii palju kui müüsite, nii palju ka teenite," rääkis Ivanova kaubandusettevõtte valikutest.

Ivanova soovitas ühtlasi pikaajalised investeeringud vähemalt aastaks külmutada. Samas reklaamist täiesti loobuda ei tohi. "Kui paljud konkurendid pankrotistuvad, siis inimesed ei saa aru, kas teie eksisteerite veel või mitte," põhjendas ta.

"Iga investeering suurendab teie püsikulusid. Kaks aastat saab elada ka ilma investeeringuteta," pani Ivanova ettevõtjatele südamele.

"Varem oli nii, et pakkisid pillid kotti ja läksid ehitajaks. Nüüd pole enam kuhugi minna ja püüame kinni hoida oma ärist," lisas arvuteid tootva ning arvutivõrke ehitava ettevõtte juht.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755