4. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaa kavatseb piraadid internetist ilma jätta

Prantsusmaa plaan jätta järjekindlad netipiraadid ilma võrguühendusest on saamas seaduse jõudu.

Internetis illegaalselt muusika-, filmi- või mängufailide jagajad saavad esmalt e-kirjaga kaks hoiatust, kui need ei anna tulemust, siis võetakse netiühendus ära, kirjutas BBC.

Prantsusmaa senat juba hääletas seaduseelnõu poolt, edasi läheb eelnõu kinnitamiseks Prantsuse Rahvusassambleele.

Idee kerkis üles aasta tagasi, kui Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy nimetas seda „tsiviliseeritud interneti tuleviku jaoks otsustavaks hetkeks“.

Eelnõu järgi peaksid võrguteenuse pakkujad hakkama jälgima kasutajate käitumist. Firmadele tehakse kohustuseks installeerida tulemüürid, mis takistaksid töötajatel failivahetusega tegelemist.

Parempoolse MPF-partei esindaja Bruno Retailleau' parandusettepanek – kasutada väljalülitamiste asemel trahve – lükati senatis tagasi.

Kui seadus peaks vastu võetama, satub Prantsusmaa vastuollu Brüsseliga, sest tänavu aprillis kutsus Euroopa Liit üles mitte rakendama Euroopas selliseid kolmeastmelisi seadusi, sest inimeste internetita jätmine satub vastuollu kodanikuvabaduste ja inimõigustega.

Rootsi on samuti ettevalmistamisel seadus, mis muudab netipiraatide jälgimise ja karistamise lihtsamaks. See võib jõustuda 2009. aasta alguses.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755