14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia: müümata jääb 20 miljonit telefoni

Vesti.ru kirjutab, et sel aastal ostetakse 20 miljonit mobiiltelefoni vähem kui varem prognoositi. Inimesed ei taha lihtsalt omale enam uusi telefone soetada.

Telefonide müügimaht kahaneb kõvasti, kuna nõudlust pole, avaldas mobiiltelefonide turuliider Nokia. Selle aasta viimase kolme kuuga müüakse ilmselt ligikaudu 300 miljonit ja kogu aastaga 1,24 miljardit mobiiltelefoni. Varem prognoositi, et tänavu neelab turg 1,26 miljardit uut mobiiltelefoni.

Osaliselt on telefonide kesises müügis süüdi finantskriisist räsitud jaeketid.

Mullu müüdi Nokia hinnangul 1,14 miljardit uut mobiiltelefoni. Kui tänavu turg veel kasvab, siis tuleval aastal müüakse mobiiltelefone ja lisavarustust tänavusest vähem.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755