14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus programm muudab nutitelefoni varastamiskindlaks

Soome viirusetõrjefirma F-Secure hakkab pakkuma nutitelefonidele varastamisvastast programmi.

Eile tutvustatud nutitelefonide turvasüsteemi uus versioon F-Secure Mobile Security sisaldab programmi, mis võimaldab telefoni kaotuse või varastamise korral kauglukustust ning konfidentsiaalse info kustutamist üheainsa SMSiga.

Varguse vastane programm aktiveerub SIM-kaardi vahetusel, lukustades seadme ja saates omanikule info uue SIM-kaardi kohta. Lisaks on andmete ärakasutamise välistamiseks võimalik kustutada telefonist kaugjuhtimise teel ka kogu info, saates selleks telefoni SMSi.

F-Secure Mobile Security kaitseb ka nuhkvara vastu, mis võib jälgida ja salvestada mobiili kõiki tegevusi, sh kõnesid, SMSe, multimeediasõnumeid, e-kirju. Samaaegselt ühendab see antiviiruse tõrje seadistatava tulemüüriga, et muuta telefon mobiiliviiruste vastu turvaliseks.

F-Secure’i teatel sisaldavad nutitelefonid tihti ülisalastatud teavet, sh pangandusdetaile, e-kirju, äriprojekte, isiklikke sõnumeid ja pilte ning muid väärtuslikke andmeid. „Nutitelefonide kasutajad soovivad meelerahu internetis lehitsedes ja pangaülekandeid tehes. Nad vajavad ka oma konfidentsiaalsete andmete kaitset juhul, kui telefon läheb kaduma, ütles F-Secure’i mobiilsete lahenduste äriüksuse asepresident Samu Konttinen.

Nutitelefon laeb uusimad viirusetõrje definitsioonid ja uuendused alla millal iganes mobiiliga andmesideühendust kasutatakse. F-Secure poolt patenteeritud SMSi uuenduste mehhanism kindlustab, et kriitilised uuendused saadakse kätte ka siis, kui andmesideühendust pole.

Uus programm tuleb müüki detsembris nii F-Secure’i e-poes kui paljudel viirusetõrjefirma partneritel. Windows Mobile platvormil telefonidele on uus tarkvara saadaval 2009. aasta algusest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755