18. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo! tegevjuht astub tagasi

Internetiportaalifirma Yahoo! asutaja ja möödunud aasta suvel taas tegevjuhiks asunud Jerry Yang astub kohe, kui on leitud uus tegevjuht, oma ametikohalt tagasi, kirjutab The Wall Street Journal.

Internetifirma nõukogu esimees Roy Bostock ning Yang on juba nädalaid arutanud viimase tagasiastumise võimalust, viitab majandusleht. Uudis toob ilmselt kergendusohke paljude analüütikute ning investorite hulgas, kes on kogu viimase ametioleku aja jooksul olnud kahtleval seisukohal Yangi võimet ettevõtet juhtida.

Eriti agressiivne tema kritiseerija on olnud prominentne miljardärist aktivistinestor Carl Icahn, kes lubas Yangi asendada oma kohalt maha võtta. Aktsionäride üldkoosolekul jäi siiski juhi mahavõtmiseks häältest puudu.

Ilmselt suurimaks veaks paljude arvates oli Yangi otsus mitte vastu võtta maikuus ülevõtmispakkumine tarkvaragigandi Microsoft poolt. Analüütikute arvates on tegemist signaaliga, et pärast Yangi lahkumist võib Microsoft teha uue pakkumise. „Me usume, et lõppude lõpuks võtab Microsoft Yahoo üle,“ kinnitas uudisteagentuurile AP investeerimispanga UBS analüütik Benjamin Schachter.

Yahoo! aktsia hind kerkis Nasdaqi järelkauplemisel eile 4,42 protsenti 11,10 dollarini. Aktsia ametlik sulgemishind oli 10,63 dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755