20. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT TOPi võitja: kriis muudab tugevamaks

Arvutimüüjate topi kõrgeimale pjedestaalile tõusnud Cybernetica AS juhi Ülo Jaaksoo sõnul ettevõtte praeguseid turul toimuvaid muutusi ei karda, kriis muudab tugevamad tugevamaks ja nõrgemad nõrgemaks.

Möödunud aastaselt 32. kohalt esimeseks tõusnud ettevõtte Cybernetica käive kasvas aastaga 2,19 korda ehk 92,6 miljoni kroonini. Kas kasumit suudeti 12,5 miljoni kroonini võrra kasvatada. Numbrilise edu taga olid Ülo Jaaksoo jaoks kaks suurt riigihanget ning kokkuhoidlik majandamine. "Suhteliselt suur käive ja kulude kokkuhoid," selgitab Jaaksoo, mis on ettevõtte heade tulemuste taga. "Suure tõenäosusega oli ette näha, et tänavu meil nii hästi ei lähe. Kogusime rasva."

Telekommunikatsioonifirmade topis esikohale tõusnud EMT käive kasvas aastaga 3,2 miljardi suuruseks. Eelmisel aastal oli see näitaja 2,9 miljardit. Ka kasumi üle võib ettevõtte õnnelik olla – kasvas see rohekm kui 66 miljoni krooni võrra ehk 1,15 miljardi kroonini. Heade näitajate aluseks peab ettevõtte juht Valdo Kalm lepinguliste klientide ja mobiilse interneti kasutajate arvu kasvu. Kalmi sõnul läheb ettevõttel vaatamata raskele majandusolukorrale endiselt hästi - selle aasta jooksul on turule toodud Skypega võistlev internetitelefon ning suurendatud klientide arvu 780 000ni.

Arvutimüüjate ja telekommunikatsiooni TOP ilmus 20. novembri Äripäevas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755