20. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas Twitter endale nime sai

Twitter on mikroblogimiskeskkond, kus sõbrad, sugulased ja kolleegid saavad omavahel suhelda ja ühendust pidada, vastates sageli lühidalt lihtsale küsimusele: mis sa teed? Kuidas aga see populaarne suhtlusportaal endale nime sai?

Tarkvara töötas välja väike San Franciscos asuv ettevõte Obvious, mille asutajaks oli Evan Williams. Williamsi esimeseks täistabamuseks oli lihtsalt kasutatavat blogimistarkvara väljatöötava ettevõtte Blogger asutamine ning selle müümine Google’ile aastal 2003.

2006. aastal valmis ettevõttel kõrvalprojektina Twitter, mille edu on olnud hämmastav: võttes arvesse tänapäevast informatsiooni üleküllust, võiks arvata, et inimesed pole huvitatud pidevatest teadetest nende sõprade ja sugulaste tegemiste kohta. Sellest hoolimata on Twitter paljude inimeste jaoks lausa sõltuvust tekitav, rääkimata sellest, et tihtipeale on tihedast suhtlemisest ka kasu. Nüüdseks on Twitterist saanud ka oluline uudisteallikas, samuti oli see USA presidendivalimiste ajal üks keskseid foorumeid.

Nime Twitter mõtles välja Williamsi sõber ja kaastöötaja Biz Stone. Tema sõnul meenutab see sõna lindude säutsumist: „Väikesed informatsioonijupid, igapäevased asjad. Kõik säutsuvad, kõigil on hea.”

Algselt oli programmi nimeks twttr, kuid kui programm levima hakkas ja selle populaarsus kasvas, ostsid nad Stone’i sõnul vokaalid juurde ning panid kodulehekülje aadressiks www.twitter.com.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755