21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

National Geographic jõuab arvutimängudesse

Eelkõige loodusteadusliku ajakirja väljaandja ja loodusfilmide tootjana tuntud National Geographic hakkab tegema ka loodusteadustel ja kultuuripärandil põhinevaid arvutimänge.

Teisipäeval teatas mittetulundusühingu National Geographic Society osaks olev National Geographic Ventures, et hakkab mängutootjatega koostöös oma materjalide põhjal välja andma mänge arvutitele ja muudele tehnoloogiaseadmetele, kirjutas AP.

"Meie materjal sobib mängudeks väga hästi,” ütles uut mänguosakonda juhtiv Paul Levine. Mängud põhinevad ulatuslikel National Geographicu valduses olevatel materjalidel ja teemadel.

Esimene mäng, mis on juba praegu arvutite ja iPhone’ide jaoks saadaval, kannab nime „Herodese kadunud haud”. See on lihtne kadunud objektide otsimise mäng, mis põhineb ajakirja detsembrinumbris avaldataval lool ning kuningas Herodesest jutustaval telesaatel. Mängu töötas välja National Geographic, erinevatesse mängukonsoolidesse nagu Wii ja PlayStation jõudmiseks tehakse koostööd ka ettevõtetega Namco Bandai Games America ja Sony Computer Entertainment.

Namco Bandai mäng "National Geographic: Panda" käeskantavale Nintendo DS-ile on sellest kuust alates saadaval. Mängu sisuks on panda eest hoolitsemine. Teiseks nende poolt välja antud National Geographicu mänguks on "Zoo Tycoon", kus mängijad peavad toime tulema kogu loomaaia kantseldamisega.

Kuigi mängude eesmärgiks on pakkuda sisukat meelelahutust, ei arva Levine, et neid peaks kasutama koolides. „Need on siiski eelkõige mängud,” ütles ta.

Järgmisena plaanib National Geographici mängutööstus välja anda „Vihmametsad”, „Rohelise linna” ja koostöös Sonyga „National Geographic: Aafrika”.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755