28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu Services ühines Mandator Estoniaga

Eesti IT-firmad Fujitsu Services OÜ ja AS Mandator Estonia ühinesid täna ettevõtteks AS Fujitsu Services.

ASi Fujitsu Services juhi Andres Järviste sõnul kasvas ühinemisega oluliselt ettevõtte võimekus pakkuda laiaulatuslikku teenustevalikut tarkvara- ja riistvaraga seotud lahenduste osas.

Fujitsu Services tegutseb lisaks kohalikule turule ka väljaspool Eestit, omades kliente Inglismaal ja Skandinaaviamaades. "Osutame teenuseid võrdsel määral kodu- ja välisturgudel, panustades aktiivselt tegevuse laiendamisse mõlemal rindel," lausus Järviste.

2007. aastal olnuks ühinenud ettevõtete liidetud käive 79 miljonit krooni. Tänavuseks käibeks planeerib Fujitsu Services sada miljonit krooni.

Ühinenud ettevõttel on esindused Tallinnas ja Tartus, kus töötab 160 inimest. "Koostöös Fujitsu Services Läti ja Leedu esindustega avaneb meil võimalus pakkuda kõiki teenuseid pan-Balti turul," ütles Järviste.

Mõlemad ettevõtted kasvasid välja küberneetika instituudist, mille erinevate osakondade põhjal loodi aastal 1992 kaks IT ja elektroonikaga tihedalt seotud ettevõtet Assert ja Systest Plus.

Assert alustas riistvara müügi ja tarkvara arendusteenustega. Alates aastast 2007 AS Mandator Estonia nime kandud firma on keskendunud tarkvara arendusteenustele. Systest Plus on asutamisest saadik pakkunud remondi- ja hooldusteenuseid Fujitsu kontsernile, kandes 2003. aastast nime Fujitsu Services OÜ.

Fujitsu Services omandas enam kui 500 töötajaga Rootsi firma Mandator AB aktsiapaki läbi avaliku ostupakkumise mullu detsembris.

Fujitsu Services kuulub ülemaailmsesse Fujitsu kontserni, millel on üle 160 000 töötaja ja esindused enam kui 70 riigis. Märtsil 2008 lõppenud majandusaastal oli grupi kogukäive 53 miljardit dollarit (524 mld kr).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755