5. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulusid kärpivad firmad loobuvad riist- ja tarkvarast

Majanduslanguses otsivad ettevõtted, kust kokku hoida, kuid ITmeeste koondamise asemel öeldakse lahti oma riist- ja tarkvarast.

IT-seadmete rendiga tegeleva ettevõtte 3 Step IT Balticum juhataja Aivar Krausi sõnul on viimasel ajal nende klientide hulk kasvanud. «IT-seadmete rent kogub populaarsust. Viimase kahe-kolme kuu jooksul sõlmisime mitu lepingut uute klientidega ning ettevõtjad on aina rohkem seda meelt, et IT-tehnikat tulusam on rentida kui pidada üleval oma arvutiparki,» kommenteeris Kraus olukorda.

Infotehnoloogia pealt kokku hoida võib ka tarkvara rentides. Nagu seletas HansaWorld Development ASi partnerisuhete arendaja Vladimir Jelov, püüavad ettevõtted kulusid kärpida litsentside ostmise pealt.

«Litsentsi rentimine läheb ettevõttele maksma 3-6% litsentsi maksumusest, st ettevõte pikaajalises perspektiivis valib likviidsuse ja kokkuhoiu vahel. Kui soovitakse rentida mingeid spetsiifilisi programme, näiteks ERP lahendusi, võib kokku hoida ka IT-administraatorite väljaõppelt,» selgitas Jelov. Ta lisas, et mõned ettevõtted loobuvad koguni oma serveritest ning rendivad ruumi võõrastel serveritel. Seejuures oma IT-mehi ettevõtted ei vallanda.

Seda kinnitas ka tarkvara rentimisega tegeleva ettevõtte Ebeling Data juhataja Oleg Grunin. Ta ütles, et hetkel püüavad ettevõtted hoida kokku tarkvara kasutajate arvu vähendamisega. «Praegu püüavad ettevõtted muuta oma töökorraldust ning vähendada renditava tarkvara kasutajate arvu, renditasu arvestamisel lähtutakse ju ka kasutajate arvust. Ma ei ole kuulnud, et kulude vähendamiseks oleks keegi oma IT-spetsialiste koondanud,» ütles Grunin.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755