16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pooljuhtide tööstusel ajaloo esimene mitmeaastane langus

Pooljuhttoodete käive langeb järgmisel aastal 16,3 protsenti 219,2 miljardi dollarini, ennustab analüüsikeskus Gartner.

Selle aasta käive langeb 4,4 protsenti 261,9 miljardi dollarini. Mitte kunagi varem pole pooljuhttoodete turu käive langenud kaks järjestikust aastat, kinnitas keskus oma pressiteates.

"Ehkki paljud ettevõtete juhid üritavad praegust langus võrrelda 2001. aastal toimunuga, erineb käesolev tollasest mitmeti," lausus Gartneri asepresident Bryan Lewis. Langus on laiapõhjaline ning ei piirdu ainult tehnoloogiasektoriga, nimetas ta ühte eripära. Lisaks pole sel korral tugevat laoseisu, mis oli eelmise languse eel.

2001. aastal toimus pooljuhtide tööstuses ajaloo suurim kukkumine, mil käive kahanes 32,5 protsenti. Sellele järgnesid aga kaks tugevat aastat, mil tööstusharu kasvas vastavalt 22 ja 34 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755