17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduslangus pigistab ka Apple’it

Kõikvõimalike elektrooniliste vidinate müüginumbrid langevad majanduslanguse ajal hoogsalt. Erinevalt näiteks pesupulbri, hambapasta või sigarettide ostmisest saab nende soetamise ka tulevikku lükata. Sama on lugu näiteks autodega, mille ostu on lihtne paar aastat edasi lükata. Seetõttu on autotööstus majanduslanguse ajal pea alati raskustes.

Üks ettevõte, mis loogika kohaselt samuti kõvasti kannatama peaks, on Apple. Nende kultuslikud tooted on oluliselt kallimad teistest sarnastest, mis lubab Apple’il neid korralike kasumimarginaalidega maha müüa. Ometi on Apple majanduslangusele siiani üllatavalt hästi vastu pannud ning inimeste huvi nende toodete vastu on vähenenud tagasihoidlikumalt kui võinuks arvata, kirjutas PCWorld.

Nüüd on aga siiski märke, et ka Apple pole raskuste suhtes immuunne ning plaanib oma strateegiat mõnevõrra kohendada. Wall Street Journali andmetel on Mac’ide müük langenud aastataguse ajaga võrreldes ühe protsendi võrra. PC-arvutite müük on aga kasvanud kaks protsenti. Samas tuleb langus peamiselt Maci lauaarvutite arvelt, mille müüginumbrid on kukkunud tervelt 35 protsenti. Sülearvutite müük on Apple’il kasvanud kiiremini kui konkureerivatel PC-de tootjatel.

Paljude ekspertide arvates on lauaarvutid nagunii peagi väljasurnud nähtus, mistõttu ei peaks Apple selle trendi pärast ehk liigselt muretsema. Samas liigub kuuldusi, et Apple on asunud hinnapoliitikat korrigeerima, et inimesed vähenevate sissetulekute valguses Apple’ile selga ei keeraks. See tähendaks konkureerimist ka 500 dollarit maksvate arvutite kategoorias.

Arvatakse, et jaanuaris toimuval MacWorldil plaanib Apple välja tulla kahe uue odava ja peamiselt netis surfamiseks mõeldud sülearvutiga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755