18. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Laar: Eesti vajab rahvusvahelist IT Akadeemiat

Tipp-poliitik Mart Laar ütles täna aripaev.ee ingliskeelses sõsarveebis bbn.ee lugejate küsimustele vastates, et Eestil on vaja veelgi paremaid IT-oskusi ja oskajaid.

Vaata täispikka intervjuud siin!

Lugeja küsis Laarilt, et kui Eestis on nii tugevad IT-professionaalid nagu väidetakse, miks siis pole eestlased arendanud oma konkurenti USA Silicon Valley'le. Lugeja pikast küsimusest Laarile jäi kõlama mõte, et Eesti on oma IT-eesrindlase staatuse kaotanud.

Laar vastas, et Tallinnas Ülemiste Citys on üritatud sarnast asja luua. "Samas arvan ma, et selline töö vajaks palju rohkem tähelepanu ja abi riigilt," lisas ta.

Laari sõnul vajab Eesti rohkem IT-professionaale. "IT Kolledž on hea idee, miks mitte seda edasi arendada ja luua Eestis rahvusvaheline IT Akadeemia, kus õpiksid ja õpetaksid oma ala parimad õppejõud ning tudengid üle terve maailma," püstitas ta küsimuse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755