8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Financial Times: rasked ajad tasub veeta Eestis

Financial Timesi ajakirjanik Mike Southon soovitab rasketeks aegadeks kolida Eestisse, tuues plussideks Eesti väiksuse, hästi arendatud e-lahendused ja tervishoiusüsteemi.

Southon kirjutas, et Eesti matemaatikud olid võimelised kangutama uut internetitehnoloogiat ning Eesti valitsus otsustas e-riigi kasuks. "Tänaseks on Eestil täielikult internetiühenduses olev riik, mis on läbipaistva seadusandlusega ning kõik on õnnelikud, et saavad esitada tuludeklaratsioone elektroonselt," märkis ta.

Ajakirjaniku sõnul on mobiiltelefonidel Eestis väga ulatuslik rakendus - kaasaarvatud avalik parkimissüsteem, mille on üle võtnud kohalikud omavalitsused üle terve maailma.

"Samuti saab Eesti majanduslanguse tingimustes hakkama paremini kui paljud teised riigid. Siiski on paari aasta tagune kinnisvarabuum tekitanud turul hinnalanguse ning paljud inimesed on kaotanud seetõttu raha. Kuid targad ootavad paremaid aegu, kuni kinnisvaraturg taastub," ütles Southon.

Ta lisas, et Eesti on väga väike riik, ligikaudu 1,5 miljoni elanikuga, ning ei esinda suurt turgu suurtele tegijatele. "Siiski pakub riigi suurus üht olulist eelist – asjad saab tehtud."

Ajakirjanik märgib, et samuti on Eesti tervishoiusüsteem väga hästi organiseeritud, mis on viimaste andmete järgi edestanud Suurbritannia oma.

"Kas sa ei eelistaks sellisel juhul elada sellises väikese riigis nagu Eesti, kus asjad saab aetud ja korda saata tõelisi muutusi?" küsis Southon.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755