10. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-kaupade müüja: 2008 oli kardetust parem

2008. oli meie jaoks täiesti okei aasta, ütles IT-kaupade hulgimüüja GNT Eesti ASi juht Anti Kuiv.

„Mingisugune müügi jahenemine oli, aga mitte nii suur, nagu me kartsime. GNT-l läks paremini kui turul keskmiselt,“ kinnitas ta.

Konkureerival IT-kaupade hulgimüüjal TD Baltic vähenes käive mullu veerandi võrra, GNT lõpetas aasta paremini. „Täpset numbrit ei saa veel öelda. Käive vähenes, ent märgatavalt vähem kui TD Balticul,“ kinnitas Kuiv. GNT jäi 2008. aastal kasumisse, lisas ta.

Tänavu on tema ütlusel raske mullust taset hoida. „Me midagi imepärast sellelt aastalt ei oota. Enda arvates jääme kindlasti püsima ja võib-olla ainukesena. Meie eeliseks on efektiivsus, organisatsioon on väike,“ rääkis ta.

Kuiva sõnul pole viimase aasta jooksul GNTst töötajaid märkimisväärselt ära läinud. „Reaalset koondamist pole olnud, me lihtsalt ei ole alati lahkunud töötaja asemel uut võtnud,“ ütles Kuiv.

Üle-eelmisel aastal oli GNT käive Eestis 978 miljonit krooni ja kasum 25 miljonit. 2006 olid need numbrid vastavalt 923 ja 9 miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasum oli 31. detsembri 2007 seisuga 81 miljonit krooni.

IT- ja elektroonikakaupade ning koduelektroonika hulgimüüja GNT turuosa Eestis on hinnanguliselt 50 protsenti. Ligi 30% turust on TD Balticu käes, veel on suuremad tegijad ELKO, ASBIS-Baltik ja Acme.

GNT ajalugu Eestis ulatub 1992. aastasse, mil loodi MicroLink. 1997 võttis MicroLinki hulgimüügistruktuuri üle CHS Electronics, saades suurimaks arvutite riist- ja tarkvaratoodete hulgimüüjaks. 2000. aastal ühines CHS soomlaste omanduses oleva GNT Grupiga.

GNT-l on koostöölepped kõigi maailma suurimate IT - ja elektroonikatoodete tootjatega. Firma kliendibaasis on üle 400 IT ja koduelektroonika edasimüüja üle Eesti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755