Ilvesega Aserbaidžaanis peamiselt IT-firmade juhid

President Toomas Hendrik Ilvest sel nädalal
tema Aserbaidžaani-visiidil saatvasse äridelegatsiooni kuuluvad peamiselt Eesti
IT-firmade juhid.

Seoses president Ilvese ametliku visiidiga Aserbaidžaani lähetas kaubandus-tööstuskoda sinna ka 18-liikmelise äridelegatsiooni. See koosneb peamiselt infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni sektorite ettevõtete esindajatest, kes otsivad võimalusi IT-lahenduste ekspordiks.

Eesti ettevõtjad lähevad kaardistama Aserbaidžaani hetkeseisu, jagama kogemusi ning leidma koostöövõimalusi. Aserbaidžaanlaste olulisim huvi on panna erinevad infosüsteemid omavahel töötama, samuti tunnevad nad huvi ka mobiilse parkimise ja e-politsei vastu, teatas kaubandus-tööstuskoda.

Delegatsiooni kuuluvad Enn Veskimägi (Standard), Urmas Kõlli (ITL, Datel), Kalle Arula (Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus), Egon Raamat (Helmes), Kalju Rüütli (Helmes), Kristi Hakkaja (Oskando), Aleksander Reitsakas (Aktors), Andrus Aaslaid (Microsoft Estonia), Riho Oks (eGovernance Laboratory), Andre Veskimeister (Ülemiste City), Seth Lackman (Ericsson Eesti), Priit Alamäe (Webmedia Group), Tarvi Martens (Sertifitseerimiskeskus), Rain Tamm (GILD Bankers), Ingmar Pappel (Interinx), Ingrid Pappel (Interinx), Jana Krimpe (Eesti-Aserbaidžaani Kaubanduskoda), Robert Adigazalov (AZWEST) ja Liis Liivoja (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda).

Homme tutvustatakse infotehnoloogia foorumil Bakuus hotellis Hyatt Regency sealsetele ärimeestele ja ametnikele Eesti IT-lahendusi. Samuti võetakse vaatluse alla riigi IT-valdkonna aktuaalsed teemad nagu andmevahetus, dokumendihaldus, e- ja m-lahendused ning isiku tuvastamise ja geoinfosüsteemid, teatas kaubandus-tööstuskoda.

Foorumil esinevad Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Aserbaidžaani president Ilham Alijev, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Aserbaidžaani info- ja kommunikatsiooniminister Ali Abbasov.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara