BÖRS: Infosys viis India börsi tõusule

Raamatupidamisskandaalist räsitud India
aktsiaturg leidis täna jõudu tõusta. Tõusu vedas Infosys Technologies.

India suuruselt teine arvutiteenuste pakkuja ja eksportöör Infosys teatas 31. detsembril lõppenud kvartali tulemused. Kasum kasvas 33 protsenti, 16,4 mld ruupiale ehk 336 mln dollarile. Analüütikud ootasid Bloombergi andmetel 15,4 mld ruupia suurust kasumit. Ettevõtte käive hüppas 35 protsenti, 57,9 mld ruupiale (analüütikute ootus 57,1 mld ruupiat).

Dollarites lugu nii kena ei olnud. Ettevõte prognoosis oktoobris käibeks vähemalt 1,18 mld dollarit, kuid tuli 1,17 mld dollarit. Infosys prognoosis, et 31. märtsil lõppeva majandusaasta käive tuleb 215,5 miljardi ja 217,6 miljardi ruupia kanti.

Infosysi aktsia tõusis 5,5 protsenti, 1223,95 ruupiale. Meie investoritele on aktsia paremini kätte saadav USAs aktsia hoiutähe vormis (sümbol INFY), mis maksis eile sulgemise seisuga 25,88 dollarit.

India aktsiaturg kerkis täna 0,4 protsenti.

Muidu oli Aasia börsidel suhteliselt vaikne, vaid Jaapan kukkus eilse riigipüha järel 4,8 protsenti. Hongkongi aktsiaturg langes 2,3 protsenti, Hiina kaks protsenti, Austraalia 0,8 protsenti, Malaisia 1,2 protsenti, Tai 1,7 protsenti, Indoneesia 0,4 protsenti ja Vietnam 1,6 protsenti. Taiwan seevastu kerkis 1,8 protsenti, Korea 0,95 protsenti, Singapur 0,1 protsenti ja Pakistan 1,6 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara