13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Datel: euromiljardit on eelkõige vaja Eestile

Eesti e-riigi arendamisse panustatav miljard krooni Euroopa Liidu raha on riigile täna hädasti vajalik, ütles ASi Datel juhatuse liige Andres Teder.

"Eestil on tänases situatsioonis eelkõige seda miljardit vaja ja teisena on vaja seda IT-lahendustesse," ütles Teder vastuseks küsimusele, kas Eesti vajab miljard krooni euroraha.

Tederi sõnul ei usu ta, et euroraha Eesti firmadeni jõudmine võiks jääda omafinantseeringu puudumise või ideede ja projektide kirjutamise taha. "Ma arvan, et küllap Eesti IT-firmadel on võimalusi, kust raha leida, et euroraha Eestisse tuleks," lisas ta.

Üks osa Eesti e-riigi arendamisest on ka riigiportaali eesti.ee täiendamine. Datel juhatuse liikme sõnul on selle arendamine kindlasti mõttekas, kuna tegemist on mugava ja paljusid välisriikide kodanikke imestama paneva portaaliga.

"E-lahendused on pikas perspektiivis riigile isegi odavamad. Ametnike armee peaks vähenema ja sellisel juhul peaks rahaline kokkuhoid tulema," rääkis Teder. Tema soovitus on infotehnoloogiasse investeerimine ja siis selle usin eksportimine Eestist välja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755