13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljard krooni euroraha tuleb Eesti e-riigi arendusse

Euroopa Liit panustab Eesti e-riigi arendusse 2013. aastani miljard krooni, millest suur osa plaanitakse ära kasutada juba tänavu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske sõnul tuleb aastani 2013 euroliidust Eesti e-riigi arendamiseks ligi miljard krooni. Lõviosa sellest on plaanis infoühiskonna arendamise peale ära kasutada sellel aastal, ütles ta riigiportaali eesti.ee tutvustaval üritusel.

Tänavuseks aastaks on Eestis plaanitud infoühiskonna arendustöid Priske sõnul 600 miljoni krooni eest. Number sisaldab ka riigieelarves olevat osa. 600 miljonit krooni võiks olla rõõmustav Eesti IT-firmadele ja seda just majanduslanguse tingimustes, ütles ta.

Priske kinnitusel on e-riigi arendamine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi prioriteet number üks. Kantsleri sõnul soovitakse põhitähelepanu pöörata ärikeskkonna e-teenuste arendamisele. Muuhulgas on plaanis täiustada ka riigikantselei infosüsteeme ja täiselektroonilisi kinnisturaamatuid.

Üks osa Eesti e-riigi arendamisest on ka riigiportaali eesti.ee täiendamine. Portaalil algas eile turunduskampaania "Uks e-riiki", mis kestab ühe kuu ja läheb maksma 1,7 miljonit krooni.

Riigiportaali vahendusel on võimalik kasutada umbes sadat avalikku e-teenust ja ligi 300 ametlikku e-vormi või blanketti. Keskkonnas on üle 2000 artikli ning enam kui 1500 linki.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755