13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tsahkna: e-riik ei tohi jääda vaid külaliste ees uhkustamiseks

E-riik ei tohi jääda elanikele kaugeks vaid väliskülalistele tutvustavaks portaaliks, ütles avalikke e-teenuseid koondava riigiportaali eesti.ee teavituskampaanias osalev poliitik Margus Tsahkna.

"E-riik ei tohi jääda oma kodanikele kaugeks – edulooks, mille üle tuntakse uhkust ja mida riigi külalistele tutvustatakse, kuid mida kasutavad vaid vähesed," ütles Tsahkna.

Tema sõnul on täna tähtis, et inimesed kodanikele loodud e-teenuseid teaksid ja nende arendamises osaleksid. Enda sõnul peab Tsahkna Eesti internetikasutajate kõrget arvu ning avalike e-teenuste head kvaliteeti riigi üheks tugevamaks konkurentsieeliseks ning arengumootoriks.

Tsahkna roll algavas teavituskampaanias on olla üleskutsuja, kes ise eeskuju näidates tõmbab ka teisi e-riigi arendamisse oma panust andma.

Euroopa Liit toetab Eesti e-riigi arendust 2013. aastani miljardi krooniga, millest suur osa plaanitakse ära kasutada juba tänavu. Üks osa Eesti e-riigi arendamisest on ka riigiportaali eesti.ee täiendamine.

Portaalil algas eile turunduskampaania "Uks e-riiki", mis kestab ühe kuu ja läheb maksma 1,7 miljonit krooni. Riigiportaali vahendusel on võimalik kasutada umbes sadat avalikku e-teenust ja ligi 300 ametlikku e-vormi või blanketti. Keskkonnas on üle 2000 artikli ning enam kui 1500 linki.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755