15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 president: koondamise asemel palkame Eestis inimesi

Tele2 ei plaani Eestis inimesi koondada, vaid palkab neid juurde, kinnitas aripaev.ee-le ettevõtte president Harri Koponen.

Tele2-l läheb Eestis tema sõnul väga hästi. "Eesti liigub vastavalt plaanile. Ning arvestades praegust Eesti majanduskeskkonda, läheb ettevõttel väga hästi," rääkis ta Eesti positsioonist 11 riigi hulgas, kus Tele2 opereerib.

"Investeerime võrgustikku ja tehnoloogiasse, kuid samas ka inimestesse ja meie klienditeenindusse. Me ei koonda, vaid palkame inimesi," lisas Koponen.

Eelmisel aastal tegi Tele2 Eestis tema sõnul ühed ettevõtte ajaloo suurimad investeeringud üldse. "Need tehti kvaliteedi parandamiseks ning tuginedes iseseisvatele uuringutele on meie leviala kvaliteet sama kui konkurentidel," sõnas ta.

Tele2 Eesti mullust kolmanda kvartali ärikasumi 12%-list kasvu ei julgenud Koponen järgnevaks perioodiks lubada. "Praegu on vaikne periood, kuid ma usun Eestisse. Näen, et siin toimuvad positiivsed muutused, kuigi majanduskeskkond pole hetkel soosiv," sõnas ta.

Eestlased on tema sõnul targad ja töökad ning saavad majanduslanguse väljakutsega hakkama. "See on Eestis esimene tõsine majanduslangus, kuid Soomes on see mitu korda üle elatud," rääkis ta.

"Eestlased peavad rohkem töötama kui naaber, kuna pikas perspektiivis tuleb see kasuks. IT arengus on eestlased vägagi agressiivsed, e-valitsusega on kaugele jõutud. Mida rohkem tehnoloogiasse investeerite, seda edukamad olete," ütles Koponen.

Harri Koponen sai Tele2 presidendiks mullu augustis. Varem on ta juhtinud Soome Sonerat ning oli selle ühinemise järel TeliaSoneraks uue ettevõtte asejuht.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755