16. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli kasum kukkus 90%

Inteli neljanda kvartali kasum kukkus 90 protsenti, kuna majandussurutis piiras nõudlust ja sundis ettevõtet oma investeeringute väärtust maha kirjutama, vahendab Bloomberg.

Puhaskasumiks teenis ettevõte 234 miljonit dollarit ehk neli senti aktsia kohta. Aasta varem oli kasumiks 2,27 miljardit dollarit ehk 38 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid seekord kasumiks 245,3 mln dollarit ehk neli senti aktsia kohta. Inteli käive kahanes 23 protsenti, 8,23 mld dollarile.

Praeguse kvartali käibeks võib ettevõtte prognoosi kohaselt tulla umbes seitse miljardit dollarit. See aga oli ettevõtte siseseks kasutamiseks tehtud prognoos, teatas Intel. Tavapärast käibeprognoosi Intel enam ei andnud, kuna praegune majanduskeskkond muudab nõudluse prognoosimise keeruliseks.

Analüütikud ootavad Inteli selle aasta käibeks 30,5 miljardit dollarit ehk 20 protsenti vähem, kui oli 2008. aastal. See oleks Intelil suurim käibe kukkumine alates 2001. aastast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755