26. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikool avab uue arvutifarmi

Tartu Ülikooli teadusarvutuste keskus avab täna oma esimese arvutifarmi.

Eelmisel aastal loodud Tartu Ülikooli teadusarvutuste keskuses avatava arvutifarmi kasutuselevõtt loob head võimalused nende teadusvaldkondade arendamiseks, mis vajavad suurte andmemahtude töötlemist või mis kasutavad arvutusvõimsusi mitmesuguste protsesside modelleerimiseks.

Enim võidavad uuest arvutipargist bioinformaatika, geenitehnoloogia, arvutuskeemia, astronoomia ja materjaliteadus. Samas on arvutifarm avatud kasutamiseks kõigile Tartu Ülikooli teadusgruppidele ning teadlastele teistest Eesti teadusasutustest.

Arvutifarm on üks Eesti võimsamaid arvuteid, koosnedes 42st arvutusserverist, juhtmasinast ja salvestusseadmest. Arvutifarmi hanke põhikriteeriumideks olid protsessorite võimsus, madal voolutarve ja arvutitevaheline kiire ühendus. Parima nõuetele vastava pakkumise tegi AS MicroLink koostöös firmaga Sun Microsystems.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755