28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: Eesti Telekomi aktsia imeline tõus

Tallinna börsi kahvatuvõitu aasta alguse taustal torkab särava tähena silma Eesti Telekomi aktsia, mille hind on hüpanud vähem kui kuuga 30 protsenti.

Teistel siinsetel aktsiatel pole telekomifirma väärtpaberiga võrreldes suurt midagi vastu panna.

Tegelikult oli Eesti Telekomi aktsia börsilanguse ajal ennast üsna hästi ülal pidanud. Nõrkusehetk saabus alles eelmise aasta septembri alguses, mil järgneva kolme kuuga kaotas aktsia hind pea poole oma väärtusest. Põhi kadus alt pärast seda, kui ajakirjanduses ning pankade analüüsides hakkasid üha enam ilmuma jutud valuutade võimalikust devalveerimisest Balti riikides. Selgelt oli näha, et müüjateks olid välisfondid.

Kui tavaliselt oli Eesti Telekomi aktsia keskmiseks kauplemismahuks veidi üle poole miljoni väärtpaberi kuus, siis alates septembrist kasvas maht kahe-kolmekordseks. Oktoobris vahetas omanikku 1,8 miljonit Eesti Telekomi aktsiat. Tänavu jaanuaris on aktsia senine kauplemismaht olnud 1,4 miljonit aktsiat.

Täna päevasiseselt pea kaks protsenti kerkinud aktsia hind jäi päeva lõpuks siiski eilse sulgemishinna tasemele. Aktsia käive oli kolm miljonit krooni.

Käibe poolest oli aga tänaseks suurtegijaks 17 miljoni krooniga Tallinna Vee aktsia, mille hind samuti ei muutunud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755