29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Demokeskus hakkab edendama Eesti IKT-firmade eksporti

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõtted avasid täna Eesti IKT Demokeskuse, kus hakatakse näitama 28 partneri e-lahendusi ja korraldatakse nende müüki välismaale.

Ülemiste Citys asuv keskus kujutab endast ruume, kuhu on koondatud käegakatsutavad näited Eesti ettevõtete edulugudest. Näha saab erinevaid e-riigi süsteeme nagu e-kool ja X-tee kui ka tarbijatele suunatud lahendusi nagu mobiiltelefoniga juhitav ajalehekiosk, digi-TV, mobiil-ID ja paljud teised.

Demokeskuse asutajaliikmed on MicroLink Eesti, EMT, Elion, Microsoft, Santa Monica Networks, Datel ja Ülemiste City.

MicroLinki juhi Enn Saare sõnul pole keskuse eesmärk reklaamida üksikuid tooteid, vaid selle mõte on suurendada ettevõtete vahel koostööd. "Demokeskus annab haruldase võimaluse näidata, kuidas eri firmade loodud süsteemid omavahel toimivad. Saame ilmekalt ja tõetruult demonstreerida, kuidas eestlaste loodud tehnoloogilised lahendused võivad olla väga kasulikud kodanikule, riigile või ettevõttele," rääkis ta.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president Urmas Kõlli ütles, et demokeskuse loomisel on hoolega mõeldud klientidele väljaspool Eestit. "Paljude Eestis loodud tehnoloogiliste teenuste tutvustamine ja müük välisriikides on takerdunud. IT-firmad on aru saanud, et ekspordi nimel tuleb teha koostööd," kinnitas ta. Demokeskus on esimene konkreetne samm selleks, et saaksime uuenduslikke lahendusi paremini tutvustada nii klientidele kodumaal kui ka väljaspool Eestit, lisas Kõlli.

Demokeskusesse hakatakse tooma Eestit külastavaid väliskülalisi, äridelegatsioonide ja firmajuhte.

Koos demokeskusega avas uksed ka Microsofti innovatsioonikeskus, mille tegevus on suunatud Eesti IT-ettevõtete konkurentsi suurendamisele välisturgudel. Microsoft Eesti juhi Rain Laane sõnul muutuvad innovatsioonikeskuses kättesaadavaks uusimad Microsofti tooted ning firmad saavad oma lahendusi reaalselt toimivas keskkonnas katsetada.

Laane sõnul ei anna vastloodud demokeskus mitte ainult firmadele võimalust oma toodete näitamiseks terviklikus keskkonnas, vaid sunnib nende lahenduste valmistajaid ka iseendi jaoks selgeks tegema, mis see toode täpselt on ja millist väärtust ta kannab. "Püüame firmadele nõu ja jõuga selles protsessis abiks olla," sõnas ta.

Maailma suurim andmesalvestuslahenduste tootja Sun Microsystems osaleb demokeskuses oma autoriseeritud lahenduste kompetentsikeskusega, mis on Baltimaades esimene.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755