30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon kasvatab esimeses kvartalis müüki viiendiku võrra

Maailma suurim internetikaubamaja Amazon.com teatas eile hilisõhtul, et soovib tänavu esimeses kvartalis suurendada oma käivet ligi viiendiku võrra.

Esimese kvartali käibeprognoos jääb vahemikku 4,53 kuni 4,93 miljardit dollarit, mis on eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 19 protsenti kõrgem, kirjutas Bloomberg.

Ilmselt see number oli üheks peamiseks põhjuseks, miks ettevõtet aktsia hind lendas eile järelkauplemisel (Amazon.com avaldas tulemused pärast ametliku kauplemisaja lõppu) 13 protsenti sulgemishinnast kõrgemale.

Ettevõtte kasum kasvas eelmises kvartalis tänu hindade alandamisele ning reklaamile 8,7 protsenti. Amazon.comi kasum suurenes 225 miljoni dollarini ehk 52 USA sendini aktsia võrrelduna 207 miljoni dollari ehk 48 sendini aktsia aasta tagasi.

Detsembrikuu müüki nimetas ettevõtte kõigi aegade parimaks, mis viis ka käibe kasvu 6,7 miljardi dollarini, ületades sellega analüütikute ootusi. Kui poleks olnud dollari tugevnemist, mis kahandas muudes valuutades sooritatud ostude käivet, oleks kogukäibe kasv olnud koguni 24 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755