30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äravisatud telefonid on kerge saak identiteedivarastele

Suurbritannia suurim kasutatud mobiiltelefonide ümbertöötleja võttis vaatluse alla 2000 juhuslikult valitud telefoni, et näha, kas need sisaldavad isiklikke andmeid, mis võiksid kurjategijatele huvi pakkuda.

Tervelt 99 protsenti telefonidest sisaldasid endiste omanike kohta kõikvõimalikku infot – kontaktid, e-kirjad ja pangaparoolid. Personaalsete andmete kustutamine on üks teenuseid, mida saab ümbertöötleja käest tellida, kuid põhimõtteliselt on see mõne minuti töö ka ise tehes, kirjutas LiveScience.

Keskmine mobiiltelefon vahetatakse välja iga 18 kuu tagant ning kuna paljud mudelid on internetivõimelised, on see teinud hooletuse andmetega ümber käimisel väga ohtlikuks. Vaatamata sellele, et britid ei viitsi oma andmeid ära kustutada, annavad paljud neist oma telefoni siiski ümbertöötlemiseks, et see prügina keskkonda ei saastaks.

Paljudes teistes riikides on olukord ses osas palju ilmselt hullem. Näiteks USAs on kodudes hinnanguliselt 700 miljonit mobiiltelefoni, mida ei kasutata. Paljudel juhtudel on telefonid ka lihtsalt prügikasti visatud, ehkki just see on üks mooduseid, kuidas pangaparoolid mitte just liiga heasoovlike inimeste valdusesse võivad sattuda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755