Mobiilitootjad leppisid kokku ühesugused laadijad

Suurimad telefonitootjad leppisid lõpuks
ometi kokku akulaadijate ühtse standardi, 2012. aastast peab suuremale osale
telefonidest sobima sama laadija.

Kokkulepe sündis praegu Barcelonas toimuval selle ala organisatsiooni GSMA üritusel, vahendas Helsingin Sanomat agentuuri AP. Osalised on turuliider Nokia, teise koha omanik Samsung, Sony Ericsson, Motorola ja LG, operaatoritest on toeks AT T, Orange, T-Mobile ja Vodafone.

Põhjendusena otsuse tegemisele just nüüd tõi GSMA välja selle, et rohked laadijad on tõsine keskkonnaprobleem, nende ristkasutamise võimalus vähendab kasvuhoonegaaside õhkupaiskamist 13,6-21,8 mln tonni võrra aastas. See kogus hoitakse kokku laadijate tootmise ja transpordi arvel.

Samuti sünnib tarbetute laadijate äraviskamisest 51000 tonni prügi aastas ja seda kogust oodatakse oluliselt vähenevat. Ühe uuringu kohaselt jääb praegu vaid Prantsusmaal iga 20 kuuga üle 48-51 mln laadijat. Uue standardi kohased peavad laadijad tarbima ka kaks korda vähem energiat.

Telefonidele kavatsetakse lisada märguanne aku täitumisest, et seda ilmaasjata seinas ei hoitaks. Seade tarvitab nimelt energiat hoolimata sellest, et aku on juba laetud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara