25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman saavutas kokkuleppe PBK edastuse jätkamiseks

Starman saavutas kokkuleppe venekeelsete telekanalite Pervõi Baltiskii Kanal (PBK), PBK Muzõkalnõi, RTR-Planeta ja Ren-TV näitamiseks ka pärast 25. veebruari.

12. jaanuaril kirjutas Äripäev, et vene telekanalite vahendaja MTÜ Balti Autorite ja Leviliidu nõutav 300protsendine hinnatõus sundis Starmani lõpetama PBK edastamise.

Starmani võrguarendusdirektori Indrek Ildi sõnul jõudis ettevõte teleprogrammide tootjate ja kanalite esindaja Balti Autorite ja Leviliiduga kokkuleppele nelja venekeelse telekanali edastamiseks kolme aasta vältel.

"PBK ja teiste vene telekanalite edastamisõiguse pikendamine ei too kaasa hinnatõusu ühegi meie paketi klientidele," ütles Ild. Ka ei muutu vene teleprogrammide asukoht Starmani kaabel- ja digi-tv pakettides.

Kokku on Starmani võrkudes nähtavad 20 venekeelset telekanalit, mille edastamiseks sel aastal on ettevõttel kokkulepped olemas.

Lisaks kaabelvõrgule edastab Starman telepilti ka maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv vahendusel. Starmanil on kokku üle 163 000 kaabel-tv ja ZUUMtv kliendi ning rohkem kui 51 000 interneti- ja telefoniklienti üle Eesti. Starmani aktsiad on kaubeldavad Tallinna börsi põhinimekirjas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755