3. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linxtelecom ehitab Peterburi suure kaasaegse serverikeskuse

Rahvusvaheline telekommunikatsiooniteenuste ja serverimajutuse pakkuja Linxtelecom sõlmis Peterburis lepingu firmaga Skytrade 5000 ruutmeetrise serverikeskuse ehitamiseks.

Investeering on osa Linxtelecomi strateegiast, mille eesmärk on tugevdada oma positsiooni Venemaal ning Kesk- ja Ida Euroopa riikides, teatas ettevõte.

Linxtelecomi Baltikumi juht Erki Urva kinnitas, et Peterburi loodav serverikeskus on esimene kõrgeimatele rahvusvahelistele standarditele vastav omataoline Venemaa loodeosas. "Meie firma areneb jõudsalt ja Venemaa on olnud alati atraktiivne. Meil on positiivne kogemus Moskva serverikeskusega, kus resideeruvad paljud maailma suurimad pangad ning rahvusvahelised telekommunikatsiooniettevõtted."

Linxtelecomi tegevdirektor Jules Delahaije lisas, et infotehnoloogiaajastule omaselt oleme igapäevases elus sõltuvad nii e-mailidest, interneti olemasolust ning erinevatest infosäilitusvõimalustest, mistõttu turvaline ning usaldusväärne serverikeskus on kõikjal möödapääsmatu.Parima kvaliteediga tööstusruumides on olemas serverikeskuse optimaalseks tööks vajalik elektri- ning jahutusvõimsus. Algselt 5000 ruutmeetrist keskust plaanitakse järk-järgult suurendada kuni 12 000 ruutmeetri peale ning elektri- ja jahutusvõimsust 12 megavatini.Serverikeskuse avamine Peterburis võimaldab säästa majasiseste serverite pealt ning muuta ettevõtetel oma IT-süsteemi turvalisemaks. Serverikeskus avatakse 2009. aasta teises kvartalis.Linxtelecom on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte peakorteriga Amsterdamis ja esindustega Ida-Euroopas ja Venemaal. Ettevõte annab kaheksas riigis tööd 120 inimesele.

Ettevõtte esindused asuvad Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal, Ukrainas, Gruusias ja Hollandis. Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsingisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub üle poole Eesti andmeside välisliiklusest. Tallinnas paikneb ka modernne juhtimiskeskus, milles toimub kogu Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu haldus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755