Juhtivad IT-firmad lubasid rohkem naisi tööle võtta

Euroopa juhtivad infotehnoloogiafirmad
leppisid Euroopa Komisjoni õhutusel kokku, et võtavad edaspidi rohkem naisi
tööle kui seni.

Sel nädalal allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet – Alcatel-Lucent, IMEC, Orange-France Telecom Group, Microsoft ja Motorola – dokumendi „Euroopa parimate tavade juhend naiste rolli suurendamise kohta info- ja sidetehnoloogia valdkonnas”.

Samal ajal kui 2010. aastaks ennustatakse umbes 300 000 kvalifitseeritud inseneri puudujääki, on iga viie meessoost IT-spetsialisti kohta vähem kui üks naisspetsialist, märkis Euroopa Komisjon oma uudiskirjas.

ELi infoühiskonna volinik Viviane Reding kommenteeris: „Info- ja sidetehnoloogiasektor hakkab alles praegu aru saama sellest, kuivõrd oluline on naiste kaasamine Euroopat ähvardava kvalifitseeritud töötajate puudujäägi leevendamisse. Belgia info- ja sidetehnoloogiasektor vajab täiendavalt 10 100 kvalifitseeritud töötajat, Poola 18 3000, Hispaania 41 800 ja Saksamaa koguni 87 800 uut IT-spetsialisti."

Vastavalt kokkuleppele luuakse näiteks tütarlaste arvutiklubisid, mis võimaldaks veebilehtede loomise, muusika miksimise või võrguajakirjade kujundamise abil arendada oma IT-alaseid oskusi; laiendatakse emapuhkuseaegseid mentoriprogramme, mis aitavad naistel hoida end kursis värskeimate uudistega tehnoloogiavaldkonnas; pakutakse praktilist abi pere- ja tööelu tasakaalustamisel paindliku tööaja ja kodus töötamise võimaluse kaudu; käivitatakse naiste info- ja sidetehnoloogiafoorumid ja -võrgud, mis aitavad tööd leida ning pakuvad nõuandeid ja juhendamisvõimalust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

PASSWARE is looking for an OPERATIONS' MANAGER

Manpower OÜ

30. oktoober 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

Teabevara