Juhtivad IT-firmad lubasid rohkem naisi tööle võtta

Euroopa juhtivad infotehnoloogiafirmad
leppisid Euroopa Komisjoni õhutusel kokku, et võtavad edaspidi rohkem naisi
tööle kui seni.

Sel nädalal allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet – Alcatel-Lucent, IMEC, Orange-France Telecom Group, Microsoft ja Motorola – dokumendi „Euroopa parimate tavade juhend naiste rolli suurendamise kohta info- ja sidetehnoloogia valdkonnas”.

Samal ajal kui 2010. aastaks ennustatakse umbes 300 000 kvalifitseeritud inseneri puudujääki, on iga viie meessoost IT-spetsialisti kohta vähem kui üks naisspetsialist, märkis Euroopa Komisjon oma uudiskirjas.

ELi infoühiskonna volinik Viviane Reding kommenteeris: „Info- ja sidetehnoloogiasektor hakkab alles praegu aru saama sellest, kuivõrd oluline on naiste kaasamine Euroopat ähvardava kvalifitseeritud töötajate puudujäägi leevendamisse. Belgia info- ja sidetehnoloogiasektor vajab täiendavalt 10 100 kvalifitseeritud töötajat, Poola 18 3000, Hispaania 41 800 ja Saksamaa koguni 87 800 uut IT-spetsialisti."

Vastavalt kokkuleppele luuakse näiteks tütarlaste arvutiklubisid, mis võimaldaks veebilehtede loomise, muusika miksimise või võrguajakirjade kujundamise abil arendada oma IT-alaseid oskusi; laiendatakse emapuhkuseaegseid mentoriprogramme, mis aitavad naistel hoida end kursis värskeimate uudistega tehnoloogiavaldkonnas; pakutakse praktilist abi pere- ja tööelu tasakaalustamisel paindliku tööaja ja kodus töötamise võimaluse kaudu; käivitatakse naiste info- ja sidetehnoloogiafoorumid ja -võrgud, mis aitavad tööd leida ning pakuvad nõuandeid ja juhendamisvõimalust.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara