13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay: Skype’iga panime mööda

eBay on lõpuks tunnistanud, et ei näe võimalust Skype’i integreerimiseks oma e-kaubanduse ärisse ja mingit muud plaani hetkel ka ei ole, vahendas Forbes.

„Me eksisime,“ ütles eBay tegevjuht John Donahoe sel nädalal analüütikute ja investoritega kohtudes, tunnistades, et loodetud sünergiat ei tekkinud.

eBay maksis Skype’i eest 2005. aastal 2,6 miljardit dollarit. Tehing pälvis teravat kriitikat analüütikutelt, kes ei näinud mil moel e-kaubandusega tegelev firma võiks kasu saada firmast, mis pakub internetitelefoni teenust. eBay väitis toona, et Skype on hea viis eBay ostjate ja müüjate kokkuviimiseks.

Analüütikud spekuleerivad, mida eBay Skype’iga teha plaanib – müüb? Ei müü?

Skype’i tegevjuhi Josh Silvermani sõnul lisandub teenusele iga päev 350 000 uut kasutajat ning firma arvele langeb juba 8% üle interneti tehtavatest telefonikõnedest maailmas. Läinud aastal oli Skype’i käive 551 miljonit dollarit ning kasvutempo kiireneb. Aastaks 2011 prognoositakse käibe kahekordistumist.

Reuters kirjutab, et Cowan and Co analüütiku Jim Friedlandi arvates on Skype müügis. „eBay kasutas diskussiooni Skype’i ümber pakkumissõja vallandamiseks Google’i ja Microsofti vahel“, ütles ta pärast eBay juhi kohtumist investorite ja analüütikutega.

Deutsche Banki analüütik Jeetil Patel arves, et kuna Skype’il läheb hästi, peaks juhtkond sellest ärimudelist kinni hoidma. Ka Credit Suisse’i analüütik Spencer Wang ei usu, et eBay kiirustab Skype’i müüma. „Arvame, et õige hinnaga on firma valmis Skype’i müüma (praegu on Skype eBay bilansis 1,8 miljardi dollariga), kuid praegu ei paista Skype’i lahkulöömine plaanis olevat,“ arvas Wang.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755