Microsoft on allahinnatud rahamasin

Microsoft, mille turuosa personaalarvutite
tarkvaraturul on üle 90 protsendi on saanud rahamasinaks, kirjutab The Wall
Street Journal.

Viimase 12 kuuga on tarkvaragigandi aktsia hind langenud 42 protsenti jäädes sellega alla tuntud tehnoloogianimedest nagu Apple, IBM ja Oracle. Microsofti aktsia hinna ja kasumi suhe on 9,6, mis jääb IBM-i kümnele napilt ning teistele tublisti alla.

See aga võib anda investoritele lähiajal võimaluse, kirjutab majandusleht investorite jaoks mõjukas rubriigis Kuuldused tänavalt (Heard on the Street). Microsoft genereerib jätkuvalt vaba raha. Credit Suisse hindab selle aasta summaks 15 miljardit dollarit lisaks praegu bilansis olevale 19 miljardile. See tähendab, et isegi kui kasum sel aastal langeb, on dividenditootlus (kolm protsenti) ikkagi ülikindel, mida ei saa öelda paljude teiste ettevõtete kohta.

Uue hingamise võib aktsia saada pärast operatsioonisüsteemi Windows 7 turule tulemist, mis peaks toimuma üheksa kuu pärast.

Muidugi, ettevõtte monopoolne seisund tasapisi taandub Apple’ile ja Google’le ning nutitelefonid asendavad osaliselt sülearvuteid. Aga kõik see on kaugem tulevik. Suurem oht võib tulla ettevõtete suundumisest nn klastersüsteemidele, kus arvutitarkvarast saab olulisem olema serverite tarkvara.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara