17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sammud internetipiraatluse vastu

Alates pühapäevast on internetiteenuse pakkujal kohustus säilitada info liikumise kohta andmeid, mis annab võimaluse hõlpsamalt tuvastada üha tavalisemaks muutuvat ebaseaduslikku failide üles- ja allalaadimist.

Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektori Erik Mandre sõnul on internetipiraatlus, eriti muusika, filmide ja tarkvara ebaseaduslik allalaadimine Eestis kasvav trend, kirjutab Postimees.

15. märtsil muutunud elektroonilise side seaduse kohaselt on internetiühenduse osutaja nüüd kohustatud muu hulgas säilitama internetiseansi alguse ja lõpu kuupäeva ning kellaaja koos internetiprotokolli aadressiga.

Kuigi seadus oli algselt mõeldud üksnes raskemate kuritegude tuvastamiseks, lubab Mandre sõnul selle sõnastus ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi senised selgitused arvata, et seaduse sätteid kohaldatakse ka internetis toime pandud autoriõiguse rikkumistele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755