19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves ja Silverman: ajud koju!

President Ilves ja Josh Silverman tõdesid täna Presidendi Kärajate raames peetud avalikul mõttevahetusel, et kõik algab haritud ja nutikatest inimestest.

„Eesti vajab pikaajalist, aga väga konkreetset plaani tunnustatud teadlaste värbamiseks ning meie teadlaste naasmiseks Eestisse,“ sõnas Eesti riigipea presidendi kantselei teatel.

Ühiselt leiti, et edasiminekuks tänaste asjade pisut paremini tegemisest ei piisa. „Peame kujundama Eestist õitsva ökosüsteemi, kus tahavad töötada andekad inimesed uuendusmeelsetes ettevõtetes,“ rõhutas president Ilves.

Eesti riigipea sõnul kätkeb selline keskkond soodsate majandus- ja õiguslike tingimuste kõrval kõrgelt kvalifitseeritud inimkapitali, uurimiskeskusi ülikoolide juures ning väärt elukeskkonda laiemalt.

Josh Silverman märkis, et pole ühtki põhjust, miks Eesti ei võiks asuda innovatsiooni eestvedajaks Euroopa Liidus. „Tänu internetile toimib konkurents üleilmselt, kuid täna suudavad vaid vähesed Euroopa riigid ja ettevõtted võistelda Ameerika Ühendriikide ja üha enam areneva Aasiaga.“

President Ilves ja Josh Silverman kutsusid üles riiki, ettevõtjaid ja ülikoole selle nimel koos töötama. „ Me peame looma eelised nendele teadusharudele, mis loovad tuleviku majanduse ja kujundavad inimkonna tuleviku,“ toonitas Eesti riigipea.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755