19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu loobub rahaandmete liigutamisest läbi Tallinna

Seni on Tartu linna finantsandmed liikunud läbi Tallinnas asuva serveri, nüüd otsustas linnavalitsus endale ise vajalikud serverid rentida, hoides poolteise aasta jooksul sellega kokku vähemalt miljon krooni.

Kui varasem praktika oli see, et teeme kohapeal vähem ja ostame palju sisse, siis nüüd, vaadates meie IT-personali kompetentsi, on õigem tee võtta päris palju ülesandeid enda täita, ütles Tartu linnasekretär Jüri Mölder ajalehele Tartu Postimees.

Siiani on linna finantsandmed liikunud keerulist teed pidi: finantstarkvara majutuse teenust pakkus linnale Colum bus IT Partner Eesti AS, kes kasutab selleks omakorda alltöövõtjana Microlink Eesti ASi, kirjutab Tartu Postimees.

Kuigi serverarvutid hakkavad asuma Tartus, ei tähenda see Möldri kinnitusel uute IT-spetsialistide tööle võtmist, praegused infotehnoloogia teenistuse spetsialistid saavad vajaliku tööga ise hakkama.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755