26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõusis IT edetabelis 18. kohale

Võrreldes eelmise aastaga on Eesti parandanud oma positsiooni Maailma Majandusfoorumi IT edetabelis 2 koha võrra ja tõusnud 18. kohale, teatas arengufond.

Maailma Majandusfoorum avaldas täna iga-aastase globaalse IT raporti 2008-2009 (Global Information Technlogy Report 2008-2009).

Eesti 18. koht 134 riigi IT saavutusi võrdlevas raportis tuleneb aktiivsusest info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate (IKT) kasutuselevõtul, e-valitsuse arendamisel ning mobiiltelefonide ja interneti laiast levikust. Suurimaks probleemiks Eesti arengus on jätkuvalt ettevõtete vähene valmisolek info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid tõhusalt kasutusele võtta. Takistusteks on seejuures kvalifitseeritud spetsialistide puudus ning ärijuhtimise koolituse mitte kõige parem tase.

Arengufondi majanduseksperdi Marek Tiitsi sõnul on IT roll majanduskriisi tingimustes olulisem kui varem. ?Infotehnoloogia valdkonna arendamine on oluline ettevõtete tootlikkuse kasvu allikas. Seega muudab IT nutikas kasutuselevõtt ettevõtteid efektiivsemaks ja konkurentsivõimelisemaks ning aitab kogu majandust kiiremini kriisist välja,? selgitas Tiits.

Eesti Arengufondi poolt 2008 aastal läbi viidud IT-alase arenguseire EST_IT@2018 tulemused kinnitavad Maailma Majandusfoorumi analüüsi tulemusi. Arengufondi seireraportis soovitasime Eesti nõrkuste kõrvaldamiseks panustada välisprofessorite Eestisse toomisele ning rahvusvahelise tehnoloogia- ja ärijuhtimise tugevdamisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755