30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erik Puura asub juhtima Tartu Ülikooli ettevõtlussuhteid

Aprillist alustab Tartu Ülikooli ettevõtlussuhete ja innovatsiooni juhina tööd Erik Puura, kes jääb samas ka ülikooli tehnoloogiainstituudi direktoriks.

"Minu esimene samm on panna kokku ülikooli kõik peamised võimalused ettevõtetega koostööd teha ning neid ettevõtetele tutvustada. Selleks koostame valdkondlikud ülevaated, mille esimesed tutvustused toimuvad juba sel kevadel," rääkis Puura.

Tema sõnul jääb ülikool klassikaliseks õppe- ja teaduskeskuseks, kuid on loomulik, et tugevate baasteadmiste põhjalt arendavad rakenduslikud uurimisgrupid välja partnerluse ettevõtetega. Tartu Ülikool (TÜ) on arendanud välja tugevad koostöösidemed paljude ettevõtete, tehnikaülikooli, maaülikooli, kunstiakadeemia ja paljude välisülikoolidega.

Puura ütlusel muutub senisest selgemaks ka ettevõtlussuhete valdkondlike ekspertide, projektijuhtide, turundusekspertide ja uute ettevõtete loomise nõustajate tegevus. "Meeskond on ka praegu olemas, kuid selle tegevus muutub paremini koordineerituks ja nähtavamaks," märkis ta.

Lisaks ülikooli võimaluste tutvustamisele on Puura ülesandeks vahendada ka tööstuse huve ülikoolis. Oma tegevuses jääb Puura TÜ teadusprorektori otsealluvusse. "Ülikool peab koostööd ettevõtetega ülioluliseks ja on toonud ettevõtlussuhete arendamise üheks prioriteediks arengukavas," kommenteeris TÜ teadusprorektor Kristjan Haller, kes vastutab teadus- ja arendustegevuse eest.

TÜ tehnoloogiainstituut on tihedas partnerluses kümnekonna biotehnoloogia ettevõttega, arendab robotmannekeeni ja osaleb Robotexi korraldamises, konsulteerib energiatõhusate hoonete projekteerimist ja nn aruka maja kontseptsiooni loomist, osaleb veise kloonimisprojektis, töötab välja uut koduloomade probiootikumi ja tahkete jäätmete kasutuse tehnoloogiaid. Plaanis on ka tselluloosist biokütuste tootmine.

Ettevõtlussuhteid ja innovatsiooni kajastab Tartu Ülikooli ja Äripäeva ühine uudisteportaal Novaator.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755