Valdo Kalm: hea haridus meie sektoris valus küsimus

Eesti peaks tootma info- ja
kommunikatsioonivaldkonna spetsialiste, meie sektoris on endiselt haritud
ning kogemustega inimeste puudust, ütles Eesti Telekomi juht Valdo
Kalm.

"Haridus on meie jaoks endiselt valus küsimus. Viimased 15 aastat riiklikku tellimust on tootnud absoluutselt valesid inimesi turule," sõnas ta. Eestil pole vaja ärijuhte ega haldusjuhte, lisas Kalm.

Samuti rääkis ta, et Eestis on vaid üks tehnopol, Soomes see-eest saadi juba 1960ndatel aru, et seal just ajusid toodetaksegi. Kalmu sõnul pole mõtet käed rüpes valitsust kiruda, vaid tuleb ka ise midagi ette võtta ja luua rohkem tehnopole.

Kuna Eesti on väike riik ega suuda ise ülemaailmset brändi luua, võiks ekspordi kaudu maailma raha Eestisse toomine käia Kalmu kinnitusel läbi allhangete. "Kui sellega luuakse suur lisandväärtus, pole midagi häbeneda," rääkis Eesti Telekomi juht.

Kalm rõhutas, et alltöövõttude korras tuleks vaadata kaugemale lähinaabritest. Näiteks võiks minna Hiinase, Lõuna-Ameerikasse ja Indiasse, sest lähinaabrite juures ei suudeta niivõrd suurt lisandväärtust toota, kinnitas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara