11. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft ja Yahoo! kompavad jälle koostöövõimalusi

Microsoft ja Yahoo! on uuesti alustanud kõnelusi võimaliku koostöö üle, et ühiselt vastu seista Google’i internetis järjest tugevnevale positsioonile, avaldas tehnoloogiauudiste blogi All Things Digital.

Kõnelusi on peetud mõned nädalad ning tõenäoliselt on jaanuaris Yahoo! tegevjuhiks saanud Carol Bartz ja Microsofti tegevjuht Steve Ballmer läinud nädalal selleks ka isiklikult kohtunud. Kombatakse maad, millised võiksid kahe firma ärisuhted tulevikus olla – tegemist ei ole Microsofti uue katsega Yahoo!d üle võtta. Jutuks on võimalik koostöö internetiotsingu ja reklaami alal, viidatakse blogis informeeritud allikatele.

USA turul oli veebruaris Microsofti osa internetipäringutes 8% ja Yahoo! osa 21% ja Google’i osa 63%.

„Microsoft peab püüdma (Yahoo!ga) mingile kokkuleppele jõuda, kuna see on viimane võimalus, mis neile on jäänud, et online alal püsima jääda,“ kommenteeris Bloombergile Sanford C. Bernstein Co analüütik Jeffrey Lindsay.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755