eBay müüb Skype’i börsil

Internetitelefonifirma Skype ostuga alt
läinud eBay plaanib Skype’i muust firmast lahku lüüa ja tuleval aastal börsil
noteerida.

See plaan näitab, et internetioksjonite korraldajal ei õnnestunud Skype’ile soovitud hinnaga ostjat leida, kirjutab Wall Street Journal. Teatavasti üritasid Skype’i asutajad Niklas Zennström ja Janus Friis kokku panna investorite gruppi, mis Skype’i eBay’lt tagasi oleks ostnud. Nende pakkumine jättis eBay külmaks, kirjutas leht.

eBay loodab Skype’i IPOga ühele poole saada 2010. a esimesel poolel ning on palganud emissiooni korraldama Goldman Sachsi. eBay esindaja sõnul plaanib firma ka ise esialgu Skype’i aktsionäriks jääda, kuid perspektiivis on plaan internetitelefonifirmast täielikult loobuda.

eBay ostis Skype’i aastal 2005 umbes 2,6 miljardi dollari eest, eeldades, et oksjonifirma ostjad hakkavad Skype’i kaudu suhtlema. Need ootused ei täitunud ja kaks aastat hiljem kandis eBay Skype’i investeeringu väärtusest maha 1,4 miljardit dollarit.

Kui mullu sai eBay juhiks John Donahoe, ütles ta, et Skype ei sobi ülejäänud ettevõttega kuigi hästi.

IPOde turg on läinud aasta augustist üsna vaikne olnud ning analüütikud ei usu, et huvi Skype’i vastu võiks eriti suur olla. „Inimesed on ebakindlate ärimudelite suhtes veidi skeptilised,“ ütles WSJ-le telekomianalüütik Christopher King. Skype’i nime tuntus on pluss, ütles ta, kuid tõenäoliselt ei õnnestu eBay’l müügiga tagasi saada seda raha, mis firma ise Skype’i eest maksis.

Skype’il on praegu üle 405 miljoni registreeritud kasutaja. Mullu ulatus firma käive 550 miljonile dollarile. Aastaks 2011 ootab firma käibe vähemalt kahekordset kasvu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara