15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli tulemus üle ootuste

Intel teatas eile aktsiaturu sulgumise järel kvartalitulemusest. Tulemus oli parem, kui oodati, kuid aktsia hind kukkus.

Kvartalikasum kukkus aastataguse ajaga võrreldes 26 protsenti, 647 miljonile dollarile ehk 11 sendile aktsia kohta. Käive näitas 55 protsendist kadu, 7,1 miljardile dollarile. Ka käive tuli parem, kui analüütikud prognoosisid.

Aktsia vajus järelkauplemisel 5,1 protsenti, 15,20 dollarile. Tavakauplemise ajal tõusis protsessoritootja aktsia 0,2 protsenti, 16,01 dollarile.

Intel ootab käimasoleval kvartalil sama suurt käivet, kui esimeses kvartalis. Analüütikud kaebasid, et Intel ei anna konkreetsemat prognoosi, mis aga praeguses majandussituatsioonis on ettevõttele raske teha.

„Lõpptarbijate nõudlus ei ole selge,“ ütles Inteli finantsdirektor Stacy Smith, viidates arvutite ostuaktiivsusele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755