BÖRS: Nokia kehv tulemus investoreid ei ehmatanud

Nokia esimese kvartali kasumi enam kui
90protsendiline kukkumine ning esimene maksueelne kahjum alates 1993. aastast
investoreid ei ehmatanud ning lennutas aktsia hinna hoopis 12 protsenti võrra
üles.

Veelgi enam. Nokia aktsia hinna sirgjooneline liikumine üles pani samas suunas liikuma ka hommikul üsna arglikult liikunud aktsiaturud mujal Euroopas. Tõsi, positiivsust lisas ka USA suurpanga J.P. Morgan oodatust paremad tulemused.

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja teatas täna, et esimese kvartali kasum oli 122 miljonit eurot ehk kolm eurosenti võrrelduna 1,2 miljardi euro ehk 0,32 euroga aktsia kohta aasta tagasi. Esimest korda pärast 1993. aasta majanduskriisi teatas ettevõte maksuelsest kahjumist, mis oli 12 miljonit eurot.

Analüütikutele ja investoritele meeldisid eriti ettevõtte juhtide kommentaarid oleviku ja tuleviku suhtes. Nii kinnitas ettevõtte tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo, et müümata telefonide laoseis kahanes eelmises kvartalis oluliselt ning nüüd on pilt nõudluse kohta selgem kui eelmise aasta lõpus.
“Raport oli kergenduseks,” kinnitas uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga FIM peaanalüütik Michael Schröder.

Ettevõtte finantsjuht Rick Simonson kinnitas uudisteagentuurile Bloomberg, et praegu on vara öelda, kas põhi on juba käes ning nõudluse langemist kompenseeritakse kulude vähendamiseks. Ilus number on mobiiltelefonide tootmise marginaal ühiku kohta, mis oli 10,4 protsenti, võrrelduna analüütikute ennustatud 8,6 protsendiga. “Ma arvan, et kõige olulisem number oli marginaal, mis oli üle 10 protsendi ja mis oli oodatust parem,” kinnitas uudisteagentuurile Reuters investeerimispanga Morgan Stanley analüütik Jamies Dawson.

Nokia ise kordas, et suudab marginaali hoida esimesel poolaastal üle 10 protsendi ning teisel poolaastal vahemikus 13–19 protsenti. Nokia esimese kvartali käive langes 27% 9,28 mld euroni. Nokia olulisemaid konkurente SonyEricsson peaks homme teatama suurest kahjumist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara