24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investor: Telekom on üks tulusamaid rahapaigutusi

Pärnu maavanem Toomas Kivimägi ostis olemasolevale 1000 Eesti Telekomi aktsiale täna juurde 220 aktsiat, kuna tema sõnul on praegu tegemist ühe tulusama ja kindlama rahapaigutusega.

"Eesti majanduse tervikpildi taustal hindan Eesti Telekomi tulemusi väga heaks," kommenteeris väikeinvestor telekommunikatsioonifirma 1. kvartali tulemusi. "Kui mitmed, et mitte öelda enamik börsiettevõtteid, aga ka suurpangad "paugutavad" suurte kahjumitega, on Eest Telekomi kasumi langus 16,8 protsenti väga hea tulemus."

Eriti tunnustab Kivimägi Telekomi, nagu ka Norma puhul operatiivset tegevuskulude vähenemist 10 protsendi võrra esimeses kvartalis, mis hea tulemuse saavutamiseks turu madalseisus on pea vältimatu.

10,5 krooni dividendi aktsialt, mis teeb dividenditootluseks 14 protsenti, on maavanema hinnangul väga hea uudis aktsionäridele ja aktsia hinnale. "Maksta samas mahus dividende kui eelmisel aastal on hea märk ka Eesti Telekomi positiivsetest rahavoogudest ehk neil pole probleeme oma tegevuse, sealhulgas investeeringute finantseerimisega.

"Ostsin täna 220 aktsiat juurde. Üks tulusamaid ja kindlamaid rahapaigutusi tänasel päeval," teatas Kivimägi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755