24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: Eesti Telekomi dividendid teistest paremad

Kui vaadata Eesti Telekomi aktsia eilset 75kroonist sulgemishinda, on dividenditootlikkus umbes 14 protsenti, mis on Swedbanki analüütiku Marko Daljajevi hinnangul atraktiivne võrreldes teiste telekommunikatsiooniettevõtetega Kesk- ja Ida-Euroopas.

"Arvestades eilset sulgemishinda (75,1 krooni), oleks dividenditootlikkus (maksusid arvestamata) umbes 14 protsenti, mis on meie hinnangul atraktiivne võrreldes teiste telekommunikatsiooniettevõtetega Kesk- ja Ida-Euroopas," ütles Daljajev. Eesti Telekomi juhtkonna ettepanek maksta 10,5 krooni dividendi aktsia kohta on analüütiku hinnangul positiivne signaal börsile.

Daljajevi sõnul tuleks Eesti Telekomi vaadata ennekõike kui stabiilset dividendiaktsiat. "Eesti Telekomi tulemused vastasid meie ootustele. Vaatamata esimese kvartali müügikäibe langusele suutis ettevõte hoida ärikasumimarginaali enne kulumit stabiilsena," rääkis ta.

Samas möönis Daljajev, et 2009. aasta tuleb keerulisem "Ootame ettevõtte müügikäibe ja kasumlikkuse langust, kuigi ootused marginaalidele on võrreldavad 2008. aastaga," ütles ta.

Arvestades Eesti Telekomi jätkuvalt väga tugevat finantspositsiooni, mis kajastub selles, et ettevõttel on raha ja ekvivalente rohkem kui kohustusi kokku, ja domineerivat turupositsiooni nii mobiilsides kui ka lairibasegmendis, on Eesti Telekomi pikaajaline väljavaade Daljajevi hinnangul tugev.

Ta põhjendas, et ettevõttel on potentsiaali suurendada interneti püsiühenduste kliendibaasi ja pakkuda suuremale osale klientidest kõrgema lisandväärtusega kolmikpaketti. Samuti on oodata mobiilse andmesidemahtude jätkuvat jõulist kasvu, mis toetab mobiilsideteenuste segmenti, lisas ta.

Swedbank Markets soovitab Eesti Telekomi aktsiat osta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755