Swedbank: Eesti Telekomi dividendid teistest paremad

Kui vaadata Eesti Telekomi aktsia
eilset 75kroonist sulgemishinda, on dividenditootlikkus umbes 14 protsenti,
mis on Swedbanki analüütiku Marko Daljajevi hinnangul atraktiivne võrreldes
teiste telekommunikatsiooniettevõtetega Kesk- ja Ida-Euroopas.

"Arvestades eilset sulgemishinda (75,1 krooni), oleks dividenditootlikkus (maksusid arvestamata) umbes 14 protsenti, mis on meie hinnangul atraktiivne võrreldes teiste telekommunikatsiooniettevõtetega Kesk- ja Ida-Euroopas," ütles Daljajev. Eesti Telekomi juhtkonna ettepanek maksta 10,5 krooni dividendi aktsia kohta on analüütiku hinnangul positiivne signaal börsile.

Daljajevi sõnul tuleks Eesti Telekomi vaadata ennekõike kui stabiilset dividendiaktsiat. "Eesti Telekomi tulemused vastasid meie ootustele. Vaatamata esimese kvartali müügikäibe langusele suutis ettevõte hoida ärikasumimarginaali enne kulumit stabiilsena," rääkis ta.

Samas möönis Daljajev, et 2009. aasta tuleb keerulisem "Ootame ettevõtte müügikäibe ja kasumlikkuse langust, kuigi ootused marginaalidele on võrreldavad 2008. aastaga," ütles ta.

Arvestades Eesti Telekomi jätkuvalt väga tugevat finantspositsiooni, mis kajastub selles, et ettevõttel on raha ja ekvivalente rohkem kui kohustusi kokku, ja domineerivat turupositsiooni nii mobiilsides kui ka lairibasegmendis, on Eesti Telekomi pikaajaline väljavaade Daljajevi hinnangul tugev.

Ta põhjendas, et ettevõttel on potentsiaali suurendada interneti püsiühenduste kliendibaasi ja pakkuda suuremale osale klientidest kõrgema lisandväärtusega kolmikpaketti. Samuti on oodata mobiilse andmesidemahtude jätkuvat jõulist kasvu, mis toetab mobiilsideteenuste segmenti, lisas ta.

Swedbank Markets soovitab Eesti Telekomi aktsiat osta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara